Spolek SOMACH

Bus v 6.44 na Chrastavu... Pokračování

14.10.2021 08:34

Sice tomu nerozumím, když se už na rychlostce nedělá a autobusy mohou jezdit přes Machnín, ale... Do konce října bus v 6.44 z Machnína na Chrastavu nejede, jede přes Bedřichovku. Od 1. 11. zase pojede, ale jen do konce roku. Co bude dál, nevím. Napsal jsem dotaz na KORID, pokud dostanu odpověď, napíšu ji sem. M. Porš

Zde je vyjádření pana Roženského z KORID LK:

Aktuální výlukový jízdní řád se tentokrát vztahuje na uzavírku Vítkovské ulice v Chrastavě. Tato uzavírka je i příčinou níže popisované změny: vzhledem k tomu, že po objízdné trase na Vítkov nyní neprojede standardní autobus, ale pouze užší a kratší nízkokapacitní vozidla, bylo nutné všechny přímé spoje, které za běžné situace jezdí z Liberce na Vítkov a opačně, rozdělit v Chrastavě a v důsledku toho i změnit jízdní řád na úseku z Liberce do Chrastavy a zpět. Tím se pak změnilo i pokrytí spojů konkrétními typy vozidel, nicméně za této situace už na popisovaný spoj nezbyl žádný volný autobus.

Situaci je teoreticky možné řešit změnou trasy spoje, který jezdí z Liberce, aut.nádraží v 6:40 přímo do Chrastavy (jeho smyslem je víceméně jen přesun autobusu pro zajištění spoje v opačném směru) – pokud by z Liberce vyjížděl o něco dříve, dá se jeho trasa prodloužit přes Machnín. Zatím ale potřebujeme vyčkat na závěry z kontrolní schůzky ke stavbě na Vítkovské ulici. Schůzka se má uskutečnit tento čtvrtek a je možné, že zde bude uplatněn požadavek na změnu termínu ukončení stavby. Pokud tomu tak bude, pak bychom museli upravit platnost výlukového jízdního řádu, čehož by bylo možné využít i k provedení výše popsané změny.

Co se týká jízdního řádu pro příští rok, využívám Vašeho dotazu k podání následující informace (jinak bych se ozval v nejbližších dnech sám ozval):

Ke dni 12.12.2021 se plánuje poměrně významná změna, kdy by na linku 70 IDOL měly přibýt další zastávky mezi Růžodolem I a Stráží n.Nisou včetně zajížďky na náměstí ve Stráži. Smyslem toho je náhrada stávající linky MHD č.30 právě regionální linkou č.70. Na ní se plánuje mírné zvýšení počtu spojů současně jejich zpravidelnění, z čehož by měl těžit právě i Machnín. Bedřichovka by pak nadále měla zůstat celodenně obsluhována linkou 440 Liberec – Nový Bor ( - Kamenický Šenov), linkou č.70 pak pouze doplňkově ve špičkách pracovních dnů (zvažuje se ještě jejich přesunutí na linku 74).

Aktuální návrh linky 70 s platností od 12.12.2021 Vám posílám v příloze zde k připomínkování. Nejde o finální stav, případné podněty ke změnám je možné zapracovat do konce tohoto měsíce. Samozřejmě jako vždy platí, že musíme pracovat v rámci technologických i ekonomických mantinelů, takže ne každý požadavek bude možné zohlednit. Tímto tedy prosím o rozšíření návrhu mezi občany Machnína.

......

Přidávám text mailu od pana Roženského ze středy 13.10.2021:

Situace se bohužel aktuálně komplikuje přístupem Obce Stráž nad Nisou, kde někteří občané s navrženými změnami nesouhlasí. Momentálně proto nemůžu potvrdit, zda aktuální návrh skutečně vejde v platnost, anebo zůstaneme u stávajícího stavu (případně, zda to nebude ještě jinak).

Co se týče předchozí připomínky ke stávajícímu výlukovému jízdnímu řádu, potvrzuji, že od pondělí 18.10. dojde k dohodnuté úpravě – nově (dočasně, tj. po dobu do skončení uzavírky v Chrastavě) pojede ve dnech školního vyučování spoj s odjezdem v 6:43 z Machnína a příjezdem v 6:52 do Chrastavy. Jízdní řád posílám v příloze a prosím Vás o informování spoluobčanů.

Aktuální návrh jízdního řádu je zde.

S pozdravem

 

Jan Roženský

KORID LK, spol.s r.o.

U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec

sídlo provozovny: U Jezu 525/4, Liberec

tel: +420 488 588 783                       
e-mail: jan.rozensky@korid.cz
web: https://www.korid.cz   https://www.iidol.cz   https://www.opuscard.cz

 

Vyhledávání

Kontakt

Spolek SOMACH Jitřní 238
Liberec 33 - Machnín
46001
IČ: 88397807
Bankovní spojení: 107-2438120217/0100 KB Liberec
- transparentní účet
+420 777 787 021 - M. Porš
+420 602 182 787 - M. Hlavsa

 

Na náš transparentní účet se můžete podívat zde.